Det viktigste var å få ned driftskostnadene sammenlignet med tradisjonell energitilgang, og det viste seg å bli betydelige besparelser ved å konstruere et kombinert varme- og kjøleanlegg i ett.
Daglig leder i Toten Eggpakkeri, Ernst O. Ruck, var i tillegg svært opptatt av miljøaspektet.
-Ved levering av egg til de store kjedene på Østlandet er det viktig for bedriften å vite at vi leverer best mulig produkter der miljøkravet er satt i høysetet i alle ledd i produksjonskjeden, sier han.
Investeringskostnadene ved boring var et diskusjonstema, men da styret for Toten Eggpakkeri forsto hvilke innsparinger og hvilken miljøgevinst de kunne få på driften, var diskusjonen over.
-At utbygger også skal stå for drift er helt klart en fordel når man tenker på energieffektivisering. I mange tilfeller er ikke en utbygger så opptatt av driftskostnader og serviceintervaller, men her var det motsatte tilfelle.
-Totalt ble det boret 7 brønner i 200 meters dybde. Brønnen ligger bare åtte meter fra bygningen og her er alt samlet slik at det bare går ett rør inn til produksjonsanlegget.
Langsiktig
Nedbetalingstid av et brønnboringsanlegg vil i de fleste tilfeller ta et par år lengre enn en luft/vann pumpe. Men det er viktig å ha et langsiktig perspektiv. En bergvarmebasert varmepumpe vil ha en levetid som trolig strekker seg 10-15 år lengre enn en luftbasert varmepumpe. En bergvarmebasert varmepumpe holder 25-30 år. I tillegg er det besparelser på drift og vedlikehold, og energibesparingen også større.